Hemen Ara: 0232.856.40.09

Torbalı/İzmir Adres

Implant Hakkında
Eki 19

Implant Hakkında

Implant Hakkında

İmplant Üstü Protezlerbuy generic levitra

, titanyum metalinden imal edilen; plak, vida ve çivilere implant adı verilir. Eksik diş veya dişlerin yerine bir ya da daha çok implantın yerleştirilmesi işlemine implantasyon adı verilmektedir.

Diş hekimliğinde kullanılan implantlar; vida veya silindir şeklindedir. Yaklaşık olarak diş kökünün boyutlarında (8- 16 mm) ve 3.5- 4 mm çapındadırlar. İmplantlar yerlerine yerleştirildikleri eksik doğal dişlerin görevlerini üstlenirler.

DİŞ HEKİMLİĞİNDE İMPLANTASYON

Dişhekimliğinin temel amacı, kaybedilen dişleri fonksiyon ve estetik olarak doğal dişlere benzer şekilde yerine koyabilmektir. Hastanın çiğneme, konuşma, gülme gibi fonksiyonları yapabilmesi dış görünümden daha önemlidir. Çiğneme doğa tarafından mükemmel bir şekilde geliştirildiğinden, tek bir diş kaybı sonucunda bunun yapay herhangi bir şeyle tam olarak onarılması mümkün değildir. Ancak, insan yapısı bir diş kökünün (yani implantın) çene kemiğine yerleştirilmesi doğala en yakın tedavidir.

İmplant, bu işi bilen uzman diş hekimleri tarafından muayenehanede lokal anestezi altında yapılabilen bir işlemdir.

İmplant üzerine yapılan diş , doğal dişiniz gibi görünür, tıpkı doğal performans gösterir.

İMPLANT HANGİ DURUMLARDA ÖNERİLİR ?

1. Dişsiz alt ve üst çenelerde; aşırı kemik erimesi sonucunda hastanın protezini kullanamadığı durumlarda. Protez yerleştirilen implantların üzerine oturtularak tutuculuğun artması sağlanır.

2. Büyük azı dişlerin kaybında, arka bölge dişsiz sonlanıyorsa; hastalara takılıp çıkarılabilen bir parsiyel protez yerine, yerleştirilecek birkaç implant ile sabit bir köprü yapılabilir.

3. Tek bir dişin kaybı durumunda; kaybolan dişin her iki yanındaki dişler korunarak, bu diş yerine tek bir implant yerleştirilebilir.

4. Uzun dişsiz boşluklarda; sabit bir köprü yapıldığında köprü gövdesinin uzun olması sorun yaratacağından, dişsiz bölgeye uygulanacak bir ya da birkaç implant ile yapılacak olan köprünün desteği ve dayanıklılığı arttırılabilir.

KİMLER İMPLANT TEDAVİSİ İÇİN UYGUNDUR?

1. Normal bir yara iyileşme kapasitesi olan

2. Ağız hijyenini sağlayabilecek

3. Yeterli miktarda ya da yeterli miktara ulaştırılabilecek potansiyelde sağlıklı kemik yapısına sahip

4. İmplant yapımı için kesinlikle sakınca teşkil eden bazı hastalıkları olmayan herkes, implant tedavisi görebilir.

İMPLANT UYGULAMASININ UYGUN OLMADIĞI DURUMLAR NELERDİR ?

Bazı sistemik hastalıklar veya çeşitli engellemeler nedeniyle implant uygulaması tercih edilmemektedir.

1. Çenedeki kemik yapısının uygun olmaması yada yetersiz veya anatomik olarak riskli olması durumlarında,

2. Kalp rahatsızlığı olan bireylerde,

3. Kontrol altında olmayan Diabet (Şeker) hastalarında,

4. Kan pıhtılaşma sorunları yaşayan kişilerde,

5. Alkol veya ilaç bağımlılığı olan bireylerde,

6. Hastanın cerrahi işlemlere yatkın olmaması durumunda ( aşırı korku , endişe )

7. Hastanın maddi durumunun iyi olmaması ( pahalı bir işlem olması nedeniyle) ve

8. Hastanın implant sonrası oral hijyenini ( ağız temizliğini ) tam olarak sağlayamayacağı durumlarında implant uygulaması önerilmemektedir.

Bir diş kaybedildiğinde, tüm ağzı etkileyecek problemlerin oluşacağı bir zincirleme reaksiyon başlar. Dişler destek için birbirlerine gereksinim duyarlar. Bir diş eksildiğinde boşluğun yanında bulunan dişler üzerindeki ısırma kuvveti değişir ve bu dişlerde kayma başlar. Bir diş çiğneme sırasında bir karşılık bulamazsa, yerinde uzamaya başlar. Ve netice olarak dişlerin birbiriyle olan ilişkisi bozulur.Diş eksikliğinde ayrıca yemek yeme dışında,gülme konuşma bozukluğu gibi birbirini takip eden sorunlar oluşacaktır.Her bireyin önceliği doğal dişlerinin bakımını yaparak,kendi dişlerinin kıymetini bilmesidir.Rutin kontroller de diş hekimine gidip dişlerinin ihtiyacı olan dolgu veya kanal tedavilerini vaktinde yaptırmalı mümkün olduğu kadar çekim gerekecek gecikmiş döneme kalmamalıdır.Çekim yapılması zorunlu hallerde hekiminin önerisi doğrultusun da implant yada protetik kron köprü uygulamaları yapılıp eksik diş yerine konmalıdır.

pinar

Ilk yorumu sen yaz!.

Yorum Yaz

Yukarı çık